www.nettips.no
Lysekloster-uavgjort mot eliteserie-reserver
05.06.2017
Lysekloster manglet blant annet Ole Thomas Herrem og kaptein Espen Birkeland med skade, men hadde i alle fall toppscorer Kristoffer Østervold hel og inntakt foran møtet med bunnlaget AaFK2. Eliteserieklubbens rekruttlag har stort sett vært bært av juniorer de første syv rundene, men i kveld trakk de både Oddbjørn Lie og Sondre Fet opp av hatten i startoppstillingen. Det er landslagspause, og da skjer det ikke rent sjelden fenomenet med rekruttlaga brått oppgraderer start-elleveren sin.

Uansett var det nevnte Østervold som sendte Lysekloster i ledelsen fra straffemerket, før Sondre Fet utlignet nesten direkte på et frispark. Rett før pause var det hjemmelaget som fikk straffespark, og det satte Sebastian Andreassen inn til pauseledelse 2-1.
Etter hvilen kom Lysekloster for fullt i sin 3-4-3 formasjon, der mye balltrilling genererte flere store målsjanser. Dog var også AaFK2 giftige på kontringer, men det var lite å si på at Kristoffer Østervold satte inn 2-2 kvarteret før slutt. 

Det ble også sluttresultatet, og dermed mista Lysekloster to av de tre poenga Os-laget hadde i luke til Brattvåg i front før den 8. serierunda.

Varegg vant 1-0 mot FK Haugesund2 mens Sotra tapte 1-3 for Brann2 mandag. 

Kristoffer Østervold er toppscorer med 10 mål, noe som er et mer enn duoen Kjetil Kalve og Roger Ekeland. 

Lysekloster topper med 19 poeng, et foran Brattvåg. Sotra og Varegg har begge 16 poeng. Til lørdag møtes nettopp Brattvåg og Varegg. 
I bunnen er det blitt fem poeng opp til trygg grunn for trioen AaFK2, Fjøra og Førde som alle har 5 poeng. Haugesund2 har 2 poeng. Til helga møtes Fyllingsdalen og AaFK2, og det blir spennende å se hvilket lag eliteserieklubben sender i landslagspausa til Bergen. 


© Nettips 2017