www.nettips.no
De mest målfarlige i 3. divisjon
10.10.2017
I avdeling 1 rykka Moss opp i helga, men målkongene i avdeling 1 er å finne i Halden. Senest mandag kveld var spissduoen Øystein Lundblad Nesheim og Bjørn Berglund sist på hvert sitt mål i 4-1 seieren i Sarpsborg mot eliteserierekruttene. Spissparet til Kvik Halden har dermed banka inn 25 mål hver, som er fem mål mer enn Ørn Hortens Lasse Bransdal. 

I avdeling 2 har lillebroren til Marcus Pedersen markert seg som en målskårer av rang for det unge og lovende Stabæk2-mannskapet. 18-åringen har banka inn 21 mål i 3. divisjon, som er akkurat like mange som Lillehammers Prince Ntabwe Kabeya. Deretter følger Jonatan A. Teigland med sine 16 mål for Eidsvold. Det skal sies at Pedersen ofte scorer flere mål når han er til på grauten, og 18-åringens siste kasse kom i 3-2 seieren borte mot Frigg 18. september. Siden har ikke Pedersen vært på bana for Stabæk2, som kan utfordre Lyn om opprykket i avdeling 2. 

Tobias Lauritsen er en omskolert midtbanespiller som har hamra inn mål for Pors i avdeling 3 denne sesongen. I likhet med mange Pors-spillere på nivå 4 har også Lauritsen sin bakgrunn fra ungdomsavdelingen i Odd. Den høyreiste spissen var på trening med Odd sist uke, og står etter helgens runde med 26 mål. Det er tre mer enn Halsens Tobias Hem. De to ungguttene møttes til dyst lørdag når Pors tar i mot poengdesperate Halsen fra nabofylket. Even Østensen er en annen spiss som scorer mye for et bunnlag. 21 mål for Staal er sterke tall. 

I avdeling 4 er det de to topplagene som har hver sin toppscorer. Brattvågs Torbjørn Grytten har dokumentert skikkelig høstform. Den tidligere AaFK-spilleren står på 21 mål. Det er to mer enn Lyseklosters Kristoffer Østervold når to helt avgjørende runder står igjen for klubbene som ligger poenglikt på tabellen. 

Sondre Stokke har vært en kronisk målsnik i flere sesonger. I 2014-sesongen hamra trønderen inn 43 seriemål for opprykkeren Strindheim. Den ettertrakta spissen endte etter hvert opp i Stjørdals-Blink, som allerede er klare for en retur til 2. divisjon etter nedrykket under omleggingen i fjor. Den tidligere Rosenborg-junioren står med 30 kasser foreløpig i leikegrinda avdeling 5. Det er fem seriemål mer enn Orklas Erik B. Helgetun. Deretter følger Blink-dødar Iver Unhjem på 23, som scora to av måle i Junkerens 4-0 seier mot Blink i helga. 

I avdeling 6 er det Mjølner som rykker opp, men Funnefoss/Vormsund har toppscoreren i ikke helt ukjente Kim Brenna. 17 mål er sterkt for et lag som har underprestert og ligger på nedrykk etter 24 serieomganger. Christer Johnsgård er formspilleren i avdelinga, der Senja-spissen har scora 15 mål på sine 10 kamper etter overgangen fra Tromsdalen. Alvaro Torres Arjora har scora 13 seriemål for Lørenskog. 

© Nettips 2017