Hødd ser mot opprykk
04.03.2018

Brattvåg hadde ballen mest, men Hødd scora kampens eneste mål. Ulsteinvik-laget tror på en morsom sesong i toppen.

De to rivalene starter kampen om seriepoeng om knappe seks uker. Lørdag var det en praktfull overgang som skilte laga i treningskampen på Color Line Stadion.

Det var Eirik Saunes sitt millimeterpresise innlegg fra venstre, som spissen Joachim Osvold hamra knallhardt i Brattvåg-nettet.

Guttene melder opprykk som årets ambisjoner.

- Dette var en dårlig kamp fra vår side, og vi har en vei å gå fortsatt. Det er enda seks uker til seriestart, og vi ser helt klart mot toppen av tabellen i år, sier Eirik Saunes.

Kunne blitt mer

Det var Brattvåg som dominerte banespillet totalt i lange perioder.

Hødd ble rett og slett for heite på grauten, og slo gjennombruddspasninger nesten i blinde så fort de vant ballen inne på egen banehalvdel.

- Vi har masse å jobbe med, og det blir godt å få åpna Høddvoll for trening denne uka. Vi har de største sjansene, og Brattvåg skaper nesten ingenting på oss. Gutta viser god moral i dag, sier Hødd-trener Sindre Eid.

Hødd skapte fire av de fem sjansene kampen hadde.

Emil Dahle fikk Brattvågs beste bud på skåring allerede etter fem minutter. Dessverre ekspederte han Torbjørn Gryttens innlegg over Hødd-målet.

Deretter reddet Henrik Hansen alene mot Robin Hjelmeseth, før Joachim Wrele skalla et langt Daniel Eid-innkast over buret til Hansen.

Etter pause var Steffen Moltus heading etter corner, bare et tigersprang fra Brattvåg-målvakt Edson da Silva, unna å smette inn borte ved stolperota.

Målscorer Joachim Osvold satte også sin store sjanse alene mot Da Silva over Brattvåg-målet.

Dominerende

Til tross for et enormt ballinnehav, fikk liksom ikke Brattvåg til det siste farlige trekket som skaper målsjansen.

Nærmest etter pause var Emil Dahle med sitt skudd fra 18 meter. Da måtte Alme ut i full strekk for å slå unna til hjørnespark.

Ellers ble en rekke harde og farlige innlegg slått gjennom Hødd-boksen, der dessverre ingen Brattvåg-spillere var i posisjon til å avslutte.

- Vi blir i overkant spillende mot et robust forsvar. Vi kan fyre av skudd langt oftere enn vi gjør. Dette er en god referanse mot oss, mot et lag som har store ambisjoner om opprykk, sier Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft.

Fjørtoft mistet kantspiller Adnan Dudic etter 20 minutter med det man fryktet var et brudd i håndleddet. Brattvåg stilte en skade- og sykdomsfri stall til treningskampen på Color Line Stadion. Der måtte kampen gå fordi begge lags hjemmebane er ramma av is og frost. Derfor har heller ikke Brattvåg og Hødd mange treningsøktene i kroppen på stor bane i år.

For Brattvåg venter Træff neste lørdag, mens Hødd skal måle krefter med Sogndal og Florø de to neste helgene.

Hødd2 testet også formen fredag. Det ble 1-4 tap borte mot divisjonskollega Herd. Det unge Hødd2-lagets mål kom fra straffemerket og Håkon Brautaset.