Fredrikstad best i derbyet
25.04.2018
På gressmatta i Moss var det de røde gjeste-tilhengerne som jublet høyest. Først etter at den tidligere England-proffen Rocky Lekaj sendte Fredrikstad i ledelsen midtveis i første omgang. Spissen Kjell Rune Sellin åpnet målkontoen sin i FFK med straffescoring rett etter pause, og dermed er Høgmos Fredrikstad ubeseiret i serien og klare for 2. runde i cupen mot Odd 2. mai.

Det er dog trangt om plassen på tabelltronen etter to serierunder i avdeling 1. Fem lag står med full pott, og Raufoss har den beste målforskjellen. Det hjalp ille bra på med solide 5-0 borte mot Nybergsund.

Odd sendte unggutta med litt innslag av rutine til Grorud, der hjemmelaget med langt mer tyngde vant 3-1 mot Odd2. Et par debutanter fra start på nivå 3 hadde gjestene, men også mer rutinerte spillere som Viljar Røsholt Myhra og Stefan Mladenovic. I tillegg ungguttene Odin Bjørtuft og Joshua Kitolano, som begge har fått sine minutter på øverste nivå i Norge.

Stabæk2 leda 1-0, fikk en spiller sendt av bane etter 50 minutter, og 20 minutter senere lå ungguttene under 1-2 for Fram Larvik. De lenge ambisiøse vestfoldingene står dermed også med seks poeng.

Det gjør også Alta etter 2-1 mot Hønefoss.