www.nettips.no
Lysekloster på Sotra-opphenting
20.07.2018
Sotra plukket sterke 28 av 33 mulige poeng før sommerpausen, og tar løs på de siste 15 kampene med fem poengs luke til Viking2. Sterke 2-1 seire borte mot Viking2 og hjemme mot Lysekloster grunnlaget for luken, som ble endelig spikret med massive 7-1 mot Tertnes i siste kamp før ferien. Det var seier nummer åtte i rad. 

Viking2 har banket inn 40 kasser, og har en rekke gode juniorer og flere spillere ellers som holder et godt 3. divisjons-nivå, uten å helt banke hull i OBOS-døra. Har stilt noen kamper med sterke oppstillinger, mens ungguttene har gjort jobben alene i andre kamper. Til slutt ender det hele opp i om Viking ønsker et rekruttmannskap på nivå 3 i norsk fotball. Det er krevende om man i tillegg har et A-lag i Eliteserie eller OBOS. 

Lysekloster var den store forhåndsfavoritten til opprykket. Røyk på målstreken i 2017-sesongen, og nå starter Os-laget med seks poengs tillegg før høstsesongen. Hovedårsaken ligger i skuffende prestasjoner på fremmed gress, og tap for både Sotra og Fyllingsdalen i nøkkelkamper. Mister Martin Pedersen og Stian Dyngeland i i høst, men trolig blir det  bra trafikk i svingdøra motsatt vei også. En liten katastrofe må det være om man ikke rykker opp slik man satser på nytt for å klare PostNord-ligaen. Gunstig åpning på høstsesongen kan gi flyt. 

Fyllingsdalen og Fana to outsidere til å kunne true i toppen om Sotra punkterer sammen med Viking2 og Lysekloster. Førstnevnte mister Benjamin Sunde og Knut Idar Dalhus hjem igjen til Spjelkavik, men har fortsatt uforløst potensiale i spillerstallen. Fana åpnet fryktelig, men fikk plutselig fart på hjulet. Har fått liv i Henrik Udahl scoringsferdigheter, og 13-målsmannen har trolig mye krutt på lager inn mot høstsesongen. 

Rekrutt-laga til Brann og Sogndal styrkes nok akkurat nok til å styre unna trøbbel i høst, og så blir det spennende å se hvem som blir best av rivalene Brodd og Vardeneset. Begge to midt i haugen, der bare målforskjellen skiller før serierunde 12. 

Stord berget seg med et Houdini-grep i siste serierunde i fjor. Nå ser det langt tyngre ut, og det er en solid jobb som må gjøres for å berge kontrakten. Om det er en marginal trøst, så har Førde og Varegg slitt enda mer. Kaoset i siste klubb tyder på soleklart nedrykk, mens Førde har underprestert solid med et absolutt bedre mannskap enn det tabellen tilsier. 


Serierunde 12: 
Vardeneset-Varegg
Fana-Viking2
Sotra-Øystese
Brodd-Fyllingsdalen
Lysekloster-Stord
Terntes-Sogndal2
Brann2-Førde


Slik ser tabellen ut før serierunde 12 lørdag: 

Sotra 11 28
Viking 2 11 23
Lysekloster 11 22
Fyllingsdalen 11 20
Fana 11 18
Brodd 11 17
Vardeneset 11 17
Sogndal 2 11 16
Tertnes 11 16
10  Brann 2 11 12
11  Øystese 11 10
12  Stord 11 9
13  Førde 11 7
14  Varegg 11 5

© Nettips 2017