Livet uten målpoengmaskiner
15.04.2018
Islandske Kristinsson har vært Herds målgarantist de siste sesongene, og silkefoten til kantspiller Hjelmeseth har stått bak mange mål og assist. Førstnevnte forsvant til Raufoss etter sist sesong, mens Brattvåg plukket opp Hjelmeseth i mars.
Herd står igjen med mye ungt, og går en spennende sesong i møte mot lag man aldri har møtt før.

Lokomotiv Oslo er et av disse.
I Ålesund var hjemmelaget heldige som ledet 1-0 til pause etter straffescoring fra Kristian Halvorsen. I motsatt ende hadde Lokomotiv nok av sjanser, men var ikke like effektive som Herd.
De siste 45 hadde Herd mer kontroll, men Lokomotiv Oslo hadde flere store sjanser som de heller ikke nå greide å omsette i mål.
Det gjorde i stedet innbytter Bendik Mathiesen som fastsatte sluttresultatet til 2-0
Noen stor kamp var det ikke i vårvarme Ålesund. Tempoet var labert og begge lag slet med presisjon. Tidvis før pause var det faktisk ikke lett å se at dette var en kamp på nivå 4.

Øvrige resultat:
Follo-KFUM2 3-2 (En tidvis dramatisk affære med stolpetreff til begge lag og KFUM2-keeper reddet straffespark. Fortjent Follo-seier iflg rapportene)
Hødd2-Oppsal 2-4 (Hødd2 stilte som ventet svært ungt. Thomas Malins fikk sin debut etter overgangen fra Volda, mens Markus Naglestad spilte de første 45)
Spjelkavik-Træff 3-3 (Spjelkavik snudde 0-1 til pauseledelse 3-1 på et kvarter siste halvdel av første omgang. Træff kom tilbake, men var under hardt press på slutten)
Ready-Drøbak/Frogn 0-1
Molde2-Kristiansund 6-1