06.05.2019

Giant-killer Sørkedalen er oddsfavoritten i kveld

Sørkedalen hadde ikke vunnet en seriekamp på 1,5 år før de knuste opprykksfavoritten Haugerud. I kveld er Frisk Asker motstander i 7. divisjon Oslo.
Sjokk-resultatetet 7-0 mot opprykks-ambisiøse Haugerud sist fikk både oddssettere og breddefotball-eksperter til å heve øynebrynene. 
Sørkedalen vant ikke en eneste kamp under 2018-sesongen.
Bortsett fra den mot Lindeberg, som senere trakk laget fra avdelingen i 7.divisjon. Sørkedalen skrapa sammen tre poeng ellers under hele fjorårs-sesongen.

De skulle være et lett bytte mot 1,34-oddseren Haugerud. Etter 0-6 og 4-5 i sesongens to første kamper. 
Sluttresultatet på Haugerud kunstgress slo ut på Richters skala så det singlet i glassene på restaurantene på Akers brygge. 

- Vi tok de på fysikk og vilje. Du vet vi er jo en kompisgjeng som gjerne sliter med løpsivrige motstandere. Da er det greit å ha noen ekstra kilo å trykke til med i duellene. Vi er en kompisgjeng som har spilt sammen en god stund. Det er mest for gøy, og vi har ingen opprykksambisjoner i det hele tatt, sier lagets eldste spiller Kevin Taylor på 34. 

Favoritt i kveld
Spillselskapet Coolbet kjører odds på alt av lavere divisjoner i Oslo, Akershus og Østfold denne uka, før spillselskapets oddssettere flytter seg videre til breddefotballen i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. 
Det er i forbindelse med Kretsmesterskapet i tipping, fokuset er rettet mot lavere divisjoner. 

I kveld er Sørkedalen oddssetternes favoritt. Coolbet viser opp 1.95 på Sørkedalen mot 2.30 på Frisk Asker. I tillegg er det flere spesialspill til kampen som handicap og over/under-spill. Der går linja på 4,5 mål. 
Det er ofte målrikt med Sørkedalen i aksjon. 

- Vi tenker ikke så mye på at vi er favoritter. Det kommer an på dagsformen til gutta. Mot Oldenborg2 var vi lite folk, og sist mot Oppegård2 var det helt tivoli med full fart begge veier. Mye mål er moro det, men mest gøy om vi scorer flest selvsagt, forteller Taylor videre. 

Sørkedalens opprinnelse var en kompis-gjeng med fortid på Sørkedalen skole. Det startet med et 7er-lag før de var så mange spillere at seriesystemet var neste arena. Der har Sørkedalen sitt A-lag holdt til i en årrekke. På sitt beste i 6.divisjon, siden en rekke sesonger i 7.divisjon. Sørkedalen har bare en grusbane, og det er lite å stille med som hjemmebane i seriesystemet. Dermed får klubben utdelt hjemmebane av Oslo kommune foran hver sesong. I år er det kunstgresset på Linnerud som er hjemmearenaen til Sørkedalen. 

Den yngste er 26 år, og de er ikke kjent for å være milslukere disse Sørkedalen-spillere. Mer tøffe i duellene. Dog går det sjelden over grensa. 

Coolbet har lagt grensa på 3,5 kort. I samme håndvending er det odds ute på 5 forskjellige Frisk Asker-spillere som målscorer i kveldens kamp mot Sørkedalen. 

- Vi er et fysisk mannskap, men ikke noe stygt lag å spille mot. Vi ser sjelden rødt. Dog må vi spille på det vi har når vi møter 19-20-åringer, avslutter Sørkedalen-spiller Kevin Taylor. 


Dette innholdet er skrevet ut fra www.3divisjon.no