20.07.2018

Lysekloster på Sotra-opphenting

Sotra var vårsesongens overraskelse i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. Tommy Knarviks unge mannskap har seks poeng på opprykksfavoritt Lysekloster før høsten slår inn lørdag. Sotra plukket sterke 28 av 33 mulige poeng før sommerpausen, og tar løs på de siste 15 kampene med fem poengs luke til Viking2. Sterke 2-1 seire borte mot Viking2 og hjemme mot Lysekloster grunnlaget for luken, som ble endelig spikret med massive 7-1 mot Tertnes i siste kamp før ferien. Det var seier nummer åtte i rad. 

Viking2 har banket inn 40 kasser, og har en rekke gode juniorer og flere spillere ellers som holder et godt 3. divisjons-nivå, uten å helt banke hull i OBOS-døra. Har stilt noen kamper med sterke oppstillinger, mens ungguttene har gjort jobben alene i andre kamper. Til slutt ender det hele opp i om Viking ønsker et rekruttmannskap på nivå 3 i norsk fotball. Det er krevende om man i tillegg har et A-lag i Eliteserie eller OBOS. 

Lysekloster var den store forhåndsfavoritten til opprykket. Røyk på målstreken i 2017-sesongen, og nå starter Os-laget med seks poengs tillegg før høstsesongen. Hovedårsaken ligger i skuffende prestasjoner på fremmed gress, og tap for både Sotra og Fyllingsdalen i nøkkelkamper. Mister Martin Pedersen og Stian Dyngeland i i høst, men trolig blir det  bra trafikk i svingdøra motsatt vei også. En liten katastrofe må det være om man ikke rykker opp slik man satser på nytt for å klare PostNord-ligaen. Gunstig åpning på høstsesongen kan gi flyt. 

Fyllingsdalen og Fana to outsidere til å kunne true i toppen om Sotra punkterer sammen med Viking2 og Lysekloster. Førstnevnte mister Benjamin Sunde og Knut Idar Dalhus hjem igjen til Spjelkavik, men har fortsatt uforløst potensiale i spillerstallen. Fana åpnet fryktelig, men fikk plutselig fart på hjulet. Har fått liv i Henrik Udahl scoringsferdigheter, og 13-målsmannen har trolig mye krutt på lager inn mot høstsesongen. 

Rekrutt-laga til Brann og Sogndal styrkes nok akkurat nok til å styre unna trøbbel i høst, og så blir det spennende å se hvem som blir best av rivalene Brodd og Vardeneset. Begge to midt i haugen, der bare målforskjellen skiller før serierunde 12. 

Stord berget seg med et Houdini-grep i siste serierunde i fjor. Nå ser det langt tyngre ut, og det er en solid jobb som må gjøres for å berge kontrakten. Om det er en marginal trøst, så har Førde og Varegg slitt enda mer. Kaoset i siste klubb tyder på soleklart nedrykk, mens Førde har underprestert solid med et absolutt bedre mannskap enn det tabellen tilsier. 


Serierunde 12: 
Vardeneset-Varegg
Fana-Viking2
Sotra-Øystese
Brodd-Fyllingsdalen
Lysekloster-Stord
Terntes-Sogndal2
Brann2-Førde


Slik ser tabellen ut før serierunde 12 lørdag: 

Sotra 11 28
Viking 2 11 23
Lysekloster 11 22
Fyllingsdalen 11 20
Fana 11 18
Brodd 11 17
Vardeneset 11 17
Sogndal 2 11 16
Tertnes 11 16
10  Brann 2 11 12
11  Øystese 11 10
12  Stord 11 9
13  Førde 11 7
14  Varegg 11 5


Dette innholdet er skrevet ut fra www.3divisjon.no