www.nettips.no
Sa du regionsligaen?
11.10.2018
Regionsligaen er et artig navn - men de fleste vil nok hevde sterkt misvisende. 

For hva skal man si om årets avdeling 3 i 3. divisjon, der lag fra Drammen til Stavanger er puttet i samme regionsserie? 

Eller hva med godteri-miksen i avdeling 2? Alt fra Finnmark til Buskerud. Østfold og Akershus er parret i en herlig miks, som koster noen vaffelrører å finansiere. 

Mon tro om våre kjære stortingspolitikere lot seg inspirere av dette Tingvedtaket, da det ble vedtatt en søvnig søndagsmorgen at norsk fotball skulle spisses. Men det ved å starte med nivå 3 og 4. Eliteserien og OBOS skulle bestå, bortsett fra et redusert nedrykk fra OBOS. Kommune og regionsreformen er i alle fall tuftet på såkalte robuste sammenslåtte mindre enheter til en stor lykkelig gigant. 

Mulig noen synes dette var en god ide i fotball-Norge, men de er ikke kasserer i breddeklubbene. 

2er-lagene rykker inn

Denne sesongen spiller det 13 2er-lag i regionsligaen eller 3. divisjon. 

Fra 4. divisjon ser det i øyeblikket ut til at 10 av 24 nye lag blir 2er-mannskap. Opp i regionsligaen 2019.
I tillegg rykker Stabæk2 høyst trolig ned fra 2. divisjon, der også både Odd2 og VIF2 er i faresonen tre runder før slutt. 

På det maksimale vil det neste sesong være 23 rekrutt-mannskap(Troligere 2-3 lavere) på nivå 4 i norsk fotball. 
Av totalt 84 lag

Med andre ord utgjør lagene de fleste breddeklubber ikke liker å møte en prosentandel på 27 i en serie som blir dyrere og dyrere og delta i for hvert eneste år. 

2019-sesongen blir intet unntak. 

Så skal man samtidig ta med i regnestykket at flere kretser kan slåes sammen til rene fylkes-serier, som blant annet i Møre og Romsdal. Det betyr også at nivå 5 i norsk fotball blir en serie med lange reiser i ukedagene, for det som gjerne er familiefolk og studenter. Dette er et forslag som er spilt ut sammen med opprykkskvalifisering fra 4. divisjon til regionsligaen. 

Slik kan 2019-hverdagen se ut på nivå 4: 

Disse 84 lagene kan være i potten NFF skal fordele på 6 avdelinger senere i høst. 

Fra 4. divisjon: 

Lyngdal, Ull/Kisa2, Mjøndalen2, Norild, Os, Bergen Nord, Leknes, Raufoss2, Kongsvinger2, Bodø/Glimt2, Sunndal, Årvoll, Nordstrand, Rommen, Bryne2, Djerv1919, Fjøra, AaFK2, Storm, Tromsø2, Ranheim2, Strindheim, Eik og Sarpsborg2. 


Fra 2. divisjon: 

Nybergsund-Trysil, Stabæk2, Hønefoss, Fløy, Vidar, Vard


Står i 3. divisjon: 

Senja, Grei, Lyn, Melbo, Fløya Skarp, Harstad, Junkeren, Finnsnes, Steinkjer,RBK2, Tillerbyen, Verdal, Brumunddal, Tynset, Kolstad, Levanger2,Gjøvik Lyn, Fyllingsdalen,Brann2, Sogndal2, Stord, Vardeneset, Sotra, Brodd, Fana, Viking2, Start2, Vindbjart, Ørn Horten,Halsen, Donn, Staal Jørpeland, Pors, Madla-FK Tønsberg, Lørenskog, Lillestrøm2, Strømsgodset2, Gjelleråsen, Eidsvold,Skjetten, Kråkerøy, Vestfossen, Kvik Halden, Valdres, Spjelkavik, Herd, Ullern, Follo, Lokomotiv Oslo, Træff, Molde2, Ready og Drøbak Frogn. 

Det gir i så fall "kun" 21 2er-lag. Da tar vi høyde for at Odd2 og VIF2 berger seg med en sterk nok innspurt i 2. divisjon. 

Det blir spennende å se hvor store regioner vi får på nivå 4 i norsk fotball i 2019-sesongen. 



© Nettips 2017