28.10.2018

Stor nedrykks-dramatikk da Blink reddet plassen

Både Fløy og VIF2 ledet til pause, men rykket til slutt ned i 3. divisjon. Stjørdals-Blink tok en Houdini i avdeling 2, der KFUM skal spille playoff om OBOS-spill.Siden VIF spilte mot Strømsgodset i Eliteserien lørdag, ble det et ungt rekruttlag som dro til Jæren for å berge plassen i 2. divisjon. Det så noe overraskende veldig bra ut lenge.
VIF2 ledet 3-0 borte mot sesong-skuffelsen Bryne etter 20 minutter, og 4-1 til det sto igjen 20 minutter. På overtid scoret Bryne vinnermålet til 5-4. Dermed takker VIF2 for seg på nivå 3 i norsk fotball i denne omgang.

Takk for seg etter en sesong i 2. divisjon, sier også Fløy. Kristiansand-laget ledet 2-1 til pause mot allerede OBOS-klare Skeid, men etter pause vasket Oslo-laget frem fire mål. I form-spiss David Tavakoli sto for tre av måla i sør.

Dermed lå veien til ny kontrakt åpen for Stjørdals-Blink mot et ferdigspilt Stjørdals-Blink. Trønderne var i front allerede etter syv minutter, og siden så faktisk ikke Stjørdals-Blink seg tilbake på Nye Blinkbanen. Der har vertene gitt fra seg mange poeng tidligere i år, men i den viktigste kampen for sesongen styrte Blink inn til ny kontrakt. 2-0 kom etter nok et innlegg fra høyre knappen 25 minutt senere. Umulig ble det for Brattvåg, da Emil Dahle fikk direkte rødt kort fire minutter før pause. Dahle plasserte knottene rett i bryst/hake på målscorer Sollihaug i en duell.

Trass i 2-0 til pause var Blink fortsatt nede i 3.divisjon. 45 minutter senere hadde de berget plassen etter seier 3-1.

Dramatikk ble det også om opprykksplayoff, der Hødd fikk trøbbel på Nissekollen med 0-2 i fleisen. I det 80. minutt utlignet Sunnmøringene til 2-2, men nærmere kom aldri Hødd seieren i Trondheim. Dermed mistet Ulsteinvik-laget 2.plassen på svakere målforskjell enn KFUM. Som vant 3-1 hjemme mot Egersund.

En sterk prestasjon av KFUM, som hadde en horribel svak start på høstsesongen.

KFUM møter dermed Fredrikstad til to kamper om retten til å spille OBOS-kvalik mot lag nummer 14 i 1. divisjon.