Kampen som ikke ville slutte
29.12.2015

Det er mye spennende norsk fotballhistorie å skrive om. I denne utgaven av fotballhistorie er det så avgjort nyere historie vi skriver om. Vi skal til kampen mellom Oldenborg – Grei i den første kvalifiseringsrunden til NM dette året.

Historien starter onsdag 25.mars dette året. Oldenborg er verter for Grei i den første kvalifiseringsrunden til NM. Kampen går som planlagt og kampen går til 90 minutter. Ikke noe spesielt enda i dette oppgjøret. Dommeren må dermed gjøre lagene klare for ekstraomganger. Det er derimot her forviklingene slår inn.

Etter 110 minutter blåser dommeren av kampen, da det rett og slett ikke er lys nok til å fortsette. Dette da lyset på banen røk. Dermed begynner kaoset. Kampen berammes til å spilles ferdig dagen etter. Da vil kampen bli den første som vil følge ”Kampreglementets 12-7 (2)”, som betyr at kampen "gjenopptas" med stillingen lik det den var da kampen ble avbrutt, og bare den resterende delen av kampen spilles. Dette er en bestemmelse som ble vedtatt av forbundsstyret i desember 2014 etter innspill fra Breddeutvalget.

Det første problemet er at det i Oslo neste dag laver ned snø. Alt er kaos og kampen som er oppsatt tidlig torsdag ettermiddag blir utsatt igjen. Like senere kommer derimot kontra beskjeden om at kampen likevel skal spilles. Den skal ha avspark i Valhall klokken 23.05 på kvelden. Dermed får denne kampen trolig også en ny historisk betydningen. Neppe har en obligatorisk kamp hatt avspark så sent som 23.05 i Norge.

Lagene gjør seg derimot klare til å starte kampen sent torsdag kveld. Ikke bare måtte Grei starte med 10 mann da klubben hadde fått en spiller utvist i det 89 minutt dagen før, men de samme spillerne må også starte oppgjøret. For vertene ga dette litt problemer. De hadde allerede gjort to bytter i kampen og hadde kun ett bytte igjen. To av spillerne hadde ikke mulighet til å spille den torsdagen, så Oldenborg ble dermed også redusert til 10 spillere etter dette.

Kampen forløp videre uten alt for mange sjanser. På straffene er derimot Oldenborg best og klubben tar seg videre til 2.kvalifiseringsrunde på straffer mot et Grei lag.

For å gjøre denne historien enda mer spesiell, så er det ikke første gang Oldenborg er innblandet i en kamp som nesten blir ferdigspilt. For noen år siden (2012) var oppgjøret mot Fjellhamar i kvalifiseringen 115 minutter gammelt da lyset gikk. Siden ”Kampreglementets 12-7 (2)” enda ikke var på plass ble det berammet omkamp. På det tidspunktet ledet Fjellhamar kampen. Omkampen derimot vant Oldenborg og tok seg videre.

Oldenborg er dermed blitt en spesialist på NM kvalifisering og avbrutte kamper. Laget har også sikret seg å bli historiske på flere punkter denne sesongen. Vi ønsker Ørjan Kronheim og hans menn lykke til med sesongen 2015.