www.nettips.no
Vinnerodds på alle 24 avdelinger i 4. divisjon
14.03.2018
Ettersom forbundstinget valgte å ta et års betenkningstid på forslaget om å redusere nedrykket fra 3. divisjon, og spille opprykkskval for de 24 serievinnerne i 4. divisjon, handler årets sesong enkelt og greit om å toppe tabellen i oktober. Det gir opprykk til nivå 4. 

Spillselskapet Coolbet har i en pressemelding annonsert ei stor satsing på norsk breddefotball, og den lokale 4. divisjon er først ut i alle 24 avdelinger med vinnerodds. 
– Vi kommer til å prioritere lavere divisjoner mer enn noengang på Coolbet, sier talsmann Mikael Mellqvist.

Og de varsler stor spenning og jevn toppkamp i mange avdelinger.
– Noen avdelinger er helt åpne, mens du har andre der det er en kjempefavoritt. I en av Hordalands serier er for eksempel Os en større favoritt enn det Rosenborg er i Elitserien, sier spillselskapets talsmann.

Coolbet ønsker å ha de høyeste oddsene, men også best utvalg.
– Vi legger prestisje i å være først med slike odds, og ønsker å være superlokale. Det er vi allerede med Kommunepoker, der samtlige kommuner får en pokermester i løpet av 2018. Men også med lavere divisjoner og odds-NM, sier Mikael Mellqvist. 

Favorittene: 

Vi skal ikke ramse opp alle de 24 avdelingene, men det kan ligge noen overbetalte investeringer for de som går i dybden.

I Østfold er Sarpsborg08 2 stor favoritt etter nedrykket i fjor. Da holdt ikke 35 poeng til ny kontrakt i 3. divisjon.. Om noen kan utfordre er det ventet tøffest kamp fra Råde og Sprint-Jeløy. Sistnevnte kom også ned sist høst. 

Akershus har Funnefoss/Varmsund som gigant-favoritt etter nedrykket fra 3. divisjon i fjor. 

Oslo avdeling 1 er langt mer åpen, der 3-oddserne Årvoll og Lommedalen er favoritter. Skeid2 og Holmen deretter i et veldig åpent felt. 

Nordstrand og Heming er klokkeklare favoritter i avdeling 2, mens Holmlia er 1.65-favoritt i avdeling 3. 

Indre Østland1 er mer åpen, der Redalen, Gran og Raufoss2 kjøres fram som favoritt-trio med Kolbu KK som outsider. 

Indre Østland 2 er heller ikke avgjort før første serierunde. Lillehammer må tåle et klart favorittstempel, men både HamKam2 og Kongsvinger2 er ventet å utfordre om opprykksplassen.

I Vestfold holder oddssetterne Flint og Eik-Tønsberg som favoritter med Runar og Tønsberg som store utfordrere. 

Hei og Storm er favorittduo i Telemark med Tollnes og Skarphedin som outsidergruppe.

Det er lite som skiller Express, Jerv2 Mandalskameratene og Lyngdal i Agder. 

Bryne2, Ålgård, Riska og Frøyland er forhåndsfigurene i en åpen Rogalandsavdeling 1

Sandnes Ulf, Haugesund2, Randaberg og Åka er oddssetternes favoritter i avdeling 2

Fjøra er kjempefavoritt til 1.45 i Sogn og Fjordane med Eid og Årdal som to mulige utfordrere. 

Spørsmålet er om et ungt AaFK2-lag tar opprykket tilbake til 3. divisjon på første forsøk på Sunnmøre. 1.90 betaler det, men både Bergsøy og Volda kan by på hard kamp. 

På Nordmøre og i Romsdal er Sunndal og Kristiansund Fotballklubb klare favoritter, mens både Averøykameratene og Surnadal er utfordrere. Førstnevnte har fått den gamle lynvingen fra Strømsgodset, Lasse Olsen, som trener. 

En av de mest åpne er avdeling 1 i Trøndelag. Der er Heimdal marginale favoritter foran Ranheim2. Sverresborg og Trygg/Lade kan komme med ubehagelige spørsmål, mens oddssetterne heller ikke avskriver Namsos. 

Strindheim tror oddssetterne tar kjappeste vei tilbake i Norsk Tipping ligaen, men muligens kan Kvik og Charlottenlund by på outsider-bud. 

Mo IL skal ta kjappeste vei tilbake i 3. divisjon om vi skal tro oddssetterne. Om ikke Bodø Glimt2 bestemmer seg for å ta opprykket. 2.35 betaler begge lag. Mosjøen neste lag til 7 ganger pengene. 

Tromsø2 er favoritt i Troms, mens Tromsdalen2 og Salangen er utfordrere. 

Vår nordligste avdeling har Kirkenes som favoritt. Norild, Tverrelvdalen og Alta2 er resten av favorittfeltet. 
© Nettips 2017