Brattvåg på topp
03.06.2017
Brattvåg dro til Sogndal fredag ettermiddag, og fikk den oppladninga de trengte inn mot bortekampen mot Fjøra. Suksessoppskriften til opprykksambisiøse Brattvåg har så langt vært å få tidlig hull på motstanderen. Det fikk de lørdag allerede etter 10 minutter da Torbjørn Grytten omsatte Emil Dahle sin prima bakromspasning i mål. Til tross for flere store sjanser sto det 0-1 til pause, men allerede etter 10 minutter av andre omgang fikk vi en ren reprise av den første scoringen. Grytten sist på ballen og 2-0 til gjestene. Spissen med ei fortid i AaFK, sto over hjemmekampen mot Spjelkavik (2-2) sist runde grunnet sykdom, men var virkelig på hugget på Fosshaugane campus.
Brattvåg mistet løpsmaskinen Daniel Stensøe med direkte rødt kort etter knappe timen, men fullførte i stor stil. Midtstopper Scott Fellows fastsatte sluttresultatet til 3-0, og dermed har Harams-laget Brattvåg hele 11 forskjellige målscorere på sine 21 seriemål.

Spjelkavik var klare favoritter hjemme mot ung Stord, men fikk en real høyre rett på nesetippen da gjestene stakk av med alle tre poenga i 1-0 seieren. Den andre i rad for Stord, som også vant stort hjemme mot AaFK2 nest sist. Jakob Iversen matchvinner, som er storebror til Einar Iversen. 16-åringen som nylig prøvespilte for Everton.

På Amfi Moa Stadion var Fyllingsdalen favoritter mot Herd, men tross pauseledelse ble det poengløst hjem til Bergen. Herd scora nemlig fire strake etter pause før gjestene fikk pynte på det hele på slutten. En håndsrekning i toppen til både Brattvåg og Lysekloster.

Os vant 1-0 i Førde, og parkerte hjemmelaget i nedrykkssona der også Fjøra, Haugesund2 og AaFK2 ser ut til å henge etter resten. Så er spørsmålet hva slags lag Haugesund 2 sender på borte mot Varegg og AaFK2 stiller hjemme mot Lysekloster mandag. Brann2 møter da Sotra borte.