15.07.2018

Fram Larvik stakk av med overskriftene

Fram Larvik mønstret bare 8 spillere til bortekampen mot Nybergsund, der bunnoppgjøret måtte avbrytes etter 20 minutter. Ellers sørget blant annet Elverum og Håvard Rønes for at det jevnet seg ut i toppen av PostNord-ligaen avdeling 1 i siste runde før ferien. Den siste serierunden i avdeling 1 fikk enormt mye fokus knyttet til bunnoppgjøret mellom Nybergsund og Fram Larvik. Gjestene hadde søkt NFF om utsettelse grunnet en serie med skader og forfall i spillerstallen, men fikk tommelen ned fra kontorene på Ullevaal. Lagledelsen valgte å reise til Nybergsund med kun de spillerene som var disponible i A-stallen. Ingen juniorer eller andre var tatt med, og dermed startet Fram Larvik kampen med åtte spillere. På stillingen 0-3 etter 20 minutter kolliderte så kaptein Laham med keeper Crnogorac. Begge to måtte av banen, og dermed var kampens dommer presset til å blåse kampen av. Om det ene laget ikke har 7 spillere på banen, sier regelverket at kampen skal blåses av.
Det gav 0-3 og 3 poeng til Nybergsund, men om Fram Larvik hadde fullført kampen med bare 8 spillere ville trolig sifrene blitt mye styggere. Fram Larvik kjemper for å berge plassen i divisjon, og målforskjell kan bli et avgjørende element når status gjøres opp.
Siden Fram Larvik formelt har holdt seg innenfor gjeldende regelverk, er det tvilsomt om NFF går inn i saken for å straffe Fram Larvik.

Fram-trener Petter Belsvik har uansett en stor jobb foran seg i sommerpausen. Nye spillere må inn, og spissen Kevin Beugre forsvant til Egersund etter parodien på Trysil lørdag.

Ellers i den siste serierunden tapte både Raufoss og Fredrikstad. Dermed meldte flere lag seg på i kampen om opprykk til OBOS.
Neste serierunde er 11. august med unntak av rekruttlagene til Stabæk og Odd, som spiller sin utsatte kamp 5. august.