www.nettips.no
Ny seriestruktur banket igjennom
27.02.2016
Ny seriestruktur ble på dagens fotballting banket igjennom. Det med kun 4 stemmers margin. Mer overraskende var det at alle gikk med på at det måtte gjelde fra i år.

En rekke spørsmål ble reist, men aldri besvart fra styret før avstemningen ble gjort. Vi har sett på noen av disse:

1. Divisjonsforeningen viste til at en utvidelse av seriestrukturen til 1-1-2-6 medfører at en øker lag i 2.divisjon/ny 3.divisjon. Totalt er 2.divisjon i dag gitt reisestøtte på 6 millioner. Det er ingen planer om å øke denne, selv omen øker antall lag. Totalt vil Divisjonsforeningen sine beregninger gi klubbene økte reisekostnader på 10 millioner i året.

2. Divisjonsforeningen var også opptatt av hva som regnes for toppfotball og hva som er bredde. I dag kan toppfotballen stille med to representanter på tinget, men bredden bare får en. Hvordan blir dette håndtert i et nytt system?

3. 2.lagene i seriesystemet ville Skeid ha litt restriksjoner på. Det har vi forståelse for etter den pinlige saken fra NFF med å forandre spillereglene i damenes 2.divisjon før siste serierunde. En kan ende opp med av 84 lag i ny 3.divisjon, så kan teoretisk den bestå av totalt rundt 60 2.lag om toppklubbene ønsker det! Dermed nesten umulig for lag fra bredden å ta turen opp i divisjonene.

4. Kun fire stemmer avgjorde alt dette. Breddeklubber som skriker høyt om at dette er urettferdig bør også sjekke om de tok turen til Ullevål og stemte. Vi har påpekt dette igjen og igjen, men tydeligvis skjønner ikke bredden alvoret i ikke å ta turen til fotballtinget. Kostnader flyttes nedover i systemet uten at folk tenker på at de kan endre på dette.

5. Det nye forslaget som ble 1-1-2-6-24 medfører at hele 4 lag fra hver avdeling i den nye 3.divisjonen rykker ned. Det er 28,5% av lagene. Dermed har igjen toppfotballen fått viljen sin. De hadde problemer med at 25 % rykket ned fra Obosligaen, men var helt med på at 28,5% rykker ned fra ny 3.divisjon. Eneste vi hørte talte bredden sin sak av toppklubene var Odd BK som ville hive hele forslaget på båten og gi mer reisestøtte til dagens 3.divisjon.

6. Mange mente at forslaget ikke hadde livets rett da mandatet ba om å styrke toppen. Da toppen ikke ville endre antall lag i Tippeligaen, så burde resten falle. Dette var det faktisk mye enighet om, men folk glemte tydeligvis dette da de stemte. Landslaget til Norge blir neppe mye bedre at vi utvider 4.divisjon (5.nivå) i Norge fra 18 til 24 avdelingen. Det var mandatet komiteen hadde.

Dette er noen korte tanker om forslaget og utfordringene dette vil ha for bredden. Flere reaksjoner kommer utover de neste dagene. Vi er live igjen fra tinget i morgen, samt at den første utgaven av Magasinet Breddefotball vil ha mye fra Tinget dette året.

Redaksjonen© Nettips 2017